Riaditeľ školy Ing. Peter Papík a triedny učiteľ Ing. Jaroslav Čakovský odvzdali absolventom odboru Dopravná akadémia - trieda IV.A - maturitné vysvedčenia. Prajeme veľa šťastia !
Novinky
Odovzdávanie maturitných vysvedčení triede IV.A
- 49
Triedy I.A a I.D v Dopravnom múzeu
Počas maturitných skúšok navštívili triedy I.A a I.D Dopravné múzeum v Bratislave, kde mali zaujímavú prednášku.
4
Účelové cvičenie s Armádou SR
Dňa 4.6.2025 sa v spolupráci s Ozbrojenými silami SR uskutočnilo účelové cvičenie pre všetky 1. ročníky v areáli Kamenný Mlyn. Bolo vytvorených 6 stanovíšk, kde sa žiaci dozvedeli veľa informácií a reálne si situácie aj vyskúšali. Týmto Armáde SR ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.
4
Odovzdávanie maturitných vysvedčení triede IV.D
Riaditeľ školy Ing. Peter Papík, zástupkyňa riaditeľa Ing. Dana Selecká a triedna učiteľka Ing. Lucia Duranová odvzdali absolventom odboru Prevádzka a ekonomika dopravy - trieda IV.D - maturitné vysvedčenia. Prajeme veľa šťastia !
32
Triedy I.C a I.EA na Slovakia ringu a vo Vojenskom múzeu
Dňa 3.6.2025 navštívili triedy I.C a I.EA Slovakia ring a Vojenské múzeum v Orechovej Potôni.
9
Odovzdanie maturitných vysvedčení triede IV.C
Riaditeľ školy Ing. Peter Papík a triedna učiteľka Ing. Eva Časárová odvzdali absolventom odboru Technika a prevádzka dopravy - trieda IV.C - maturitné vysvedčenia. Prajeme veľa šťastia !
29
Prednášky na MTF STU II.
Aj druhý maturitný týždeň využívame odborné prednášky na MTF STU. Dňa 3.6.2025 sa zúčastnili triedy I.A, I.D, II.EA, II.EB a II.EC
Ústne maturity 2025 II. - IV.EA, IV.EB, IV.EC a externisti
Ústne maturity pokračujú druhým týždňom, pred maturitné komisie zasadli Éčkari
36
I.EA v ŽOSke
Trieda I.A sa počas maturitných skúšok zúčastnila exkurzie v ŽOS Trnava.
Vyšla nová DelTTa
Nové číslo školského časopisu DelTTa je tu : Deltta_Jun.pdf Všetky čísla nájdete tu : https://spsdtt.sk/a/skolsky-casopis
Cvičná expedícia úspešne za nami
V sobotu 31.5. sa naši študenti zúčastnili cvičnej expedície DofE, ktorá je prípravou na kvalifikačnú expedíciu. Trasu z Bukovej na Planinku si sami naplánovali a v doprovode p. učiteľa Cuninku a p. učiteľa Čakovského aj absolvovali. Tu si ich prevzali p. učiteľka Časárová a p. učiteľka Görögová, ktoré dozerali na stavbu stanov a ďalší povinný krok v expedícii - príprava jedného teplého jedla za deň. Prevládali polievky Vifon, instantné polievky, instantné kaše a samozrejme opekané špekačky. Nezabudli ani na teplý dezert - opekané marshmallow. Podvečer si všetci účastníci spolu sadli a povedali si svoju reflexiu na prekonanú túru, ako ju zvládli, ako sa cítili. Zároveň zistili, čo musia do kvalifikačnej expedície vylepšiť, opraviť, prípadne nezabudnúť. Presne to je cieľom cvičnej expedície. A hoci počasie na turistiku vyšlo nádherne, o noci sa to už povedať nedalo. Hromy, blesky a prietrž mračien - toto všetko v noci naša mládež zažila (a to v stane nocovali niektorí prvý raz), ale zvládli to na výbornú. Sme na nich veľmi hrdí.
7
Získali sme Certifikát kvality
I.D v Energolande v Mochovciach
Dňa 30.5.2025 navštívila trieda I.D Energoland v Mochovciach.
9
Náhradný rozvrh hodín 2.6.-6.6.2025
Prednášky na MTF STU
Počas maturitných dní sme využili možnosť prednášok na Materiálovotechnickej fakulte STU v Trnave. DŇa 27.5.2025 sa zúčastnili triedy I.A a I.D.
Skúšky ETS
Súčasťou maturitných dní, sú i skúšky z elektrotechnickej spôsobilosti pre absolventov odborov E a C.
20
Ústne maturity 2025
Začali ústne maturity.....
38
Úspech Andreja Alaksu
Súčasťou Medzinárodného strojárskeho veľtrhu v Nitre boli Majstrovstvá Slovenska v simulovanom zváraní, na ktorých sa na prvom mieste umiestnil Andrej Alaksa zo IV.C 👏👏👏.
2
Náhradný rozvrh hodín 26.5.-30.5.2025
Exkurzia v spoločnosti Lycos-Malt
Dňa 21. mája 2025 sa študenti II. ročníka odboru Prevádzka a ekonomika dopravy zúčastnili odbornej exkurzie v spoločnosti Lycos-Malt, s.r.o., ktorá je najväčšou odbytovou sladovňou na Slovensku. Cieľom exkurzie bolo priblížiť študentom fungovanie veľkého výrobného a distribučného podniku. Počas exkurzie sa študenti oboznámili s celým procesom výroby sladu – od príjmu a kontroly kvality surového jačmeňa, cez jeho skladovanie a technologické spracovanie (namáčanie, klíčenie, sušenie), až po expedíciu hotového výrobku. Zároveň im boli predstavené informačné a riadiace systémy, ktoré zabezpečujú efektívne riadenie zásob a podporujú plynulý chod výroby.
2